ТРКА ЗА ЖИВОТ

Škabo,

Autor:

6 komentara

Не знам да ли постоји ико на овој лепој нашој великобратовској фарми Србији ко није макар чуо за прошлонедељни наступ Сергеја Трифуновића. И, мада су многи одмах пожурили да подсете „која је љига од човека он у ствари“, нико није могао да каже ишта разумно против школског примера могућности уласка у систем ради искоришћавања истог за недвосмислено добро. Ја сам први био искрено позитивно изененађен. Нарочито јер смо се на крају баладе сви заједно показали као „већи Срби од Хрвата“ и експресно успели да скупимо огромну суму потребну да мала Тијана крене пут Хјустона. Желим јој пуно среће на операцији, дуг, здрав и срећан живот.

Доказали смо да можемо. Да нас и даље погађа и на акцију покреће туђа људска мука. Доказали смо да није случајно актуелни јапански амбасадор научио српски за месец дана (у знак посебне захвалности за несебичну помоћ коју је овдашњи „обичан човек“ послао жртвама катастрофалних земљотреса у његовој много богатијој отаџбини). Показали смо да још увек у души имамо основу за поновну изградњу хуманог система вредности и пољуљаног угледа (пре свега у својим, па и у туђим очима). Да нисмо генетски предодређени за глодаре који гледају само како да збрину своје гузице, иако нас наши лепи дебели „изабрани“ на тај начин континуирано репрезентују. То уосталом није ништа ново. Упозорење доктора Арчибалда Рајса је, од речи до речи, актуелно и данас. А обелодањено је пре више од 80 година.

Али од пуког кукања за системским решењима проблема наших мање срећних суграђана нема ништа. Поготову у условима  де факто непостојања државе Србије (колико се сећам неких социолошких дефиниција појма државе са студија, сви су подразумевали јасно дефинисану територију). Ако нисте скапирали или нисте хтели да скапирате Сергеја, поновиће вам Шкабо из БС (кога медији приказују у сасвим супротоном светлу): Морамо преузети ствари у своје руке. Морамо се борити. И помагати, колико можемо, једни друге у борби.

Управо то раде храбри људи из удуржења грађана „Живот“: лавовски се боре за животе своје деце, оболеле од сурове и ретке Батенове болести. Успут пружајући помоћ у борби свим здравствено обесправљеним грађанима Србије, оболелим од других ретких болести. Свакодневно се боре, упркос финансијским и емотивним препрекама које пред њих ставља зла болест, упркос неизвесности проналаска лека и, што је најстрашније, упркос суровим констатацијама већ три гарнитуре надлежних за здравље Србије „да су за систем њихова деца отписана“. О њиховој бескомпромисној борби се можете подробније информисати на: www.zivotorg.org

Дизајн БС мајице "Трчим за живот" су урадили наши пријатељи Студио 7

Нама из БС је велика част што смо лично упознали ове пожртвоване родитеље на хуманитарном концерту који су недавно перфекнто организовали у Врбасу. Још нам је веће задовољство што смо заинтересовали озбиљне организације, какве су „Београдски маратон“ и „Спорт вижн“, да притрче у помоћ. Тако да смо СВИЗАЈЕДНО успели да, у оквиру 26. Београдског маратона, организујемо акцију „Трчим за живот“.

Наиме, приход од продаје бројева за традиционалну „Трку задовољства“ (која се ове године зове „Трка за живот“) и посебно дизајнираних мајица са БС мотивом ће ићи на жиро рачун организације „Живот“ (EUROBANKA EFG: 250-2010000045760-16 На овај рачун већ и сад можете приложити средства за борбу против Батенове болсети). Мајице ће се од 11.4. до 22.4. продавати у „Спорт вижн“ објектима у Београду: у Кнез Михајловој Улици, Т.Ц. „Ушће“ и Т.Ц. „Делта сити“.

Покажимо још једном своје право лице, успут искористимо и шансу да урадимо нешто лепо и здраво за себе. Изађимо те недеље 21.4. на улице Београда и потрчимо за Живот. Наш и оних који следе наше стопе.

Pošaljite komentar 

Komentari (6)

 • Kale

  Bravo za inicijativu!
  Milim da treba da se omogući internet prodaja ovih majica i da ona ne traje samo do maratona i neposredno posle maratona, već da možemo da ih kupimo tokom cele godine! Ima nas koji bismo kupili majice i tako doprineli akciji, ali ne živimo u Bgu i nismo u mogućnosti da odemo do radnje da ih kupimo!

  Veliki pozdrav za BS i za ovu lepu akciju!

 • Ivana

  Svaka chast! Bravo BS!

 • MD

  BS se voli kao klub- SVIM SRCEM!
  Svaka cast momci!

 • МАРЕ батица

  АААААААААААААААААААААААААааааааааа
  цар цар цар цар цар
  али текст, акција хахах мега мега царски!

 • Фонтана Блок 1

  Шкабо мајсторе свака част !!!

 • ema

  Bravo, za vas momci, ja cu sigurno kupiti majicu. Slucajno sam naisla na ovaj clanak, trebalo bi malo vise da upoznate ljude sa ovom akcijom!!!!!!!!!!!

Pošaljite komentar

Najčitaniji blogovi

Sorry. No data so far.

Najviše komentara

Sorry. No data so far.