МАСТЕКТОМИЈА ИЛИ ЛОБОТОМИЈА

Škabo,

Autor:

6 komentara

Ово је прича коју сви, на жалост, предобро знамо јер у њој живимо.

Тужна прича сироте Р.С, девојчице од непуних осам година, последње од шест кћери своје покојне мајке, генетски детерминисане да оболи. Да ли ће мала јунакиња ипак доживети срећан крај, по најновијем узору из Холивуда? Kренимо редом…

Да ли ће Анђин пример спасити нашу малу Р.С?

Свако време носи специфичну тежину, нарочито за младе, привлачне и самосталне жене – тако беше и оно у којем је расла и стасавала мајка мале Р.С. У младости је социјално узлетела на крилима бескомпромисне борбе против зла. Али, очигледно немајући у рукама бољега заната ни у глави мудријега плана, даље се сналазила уз помоћ богомданих лепоте и шарма. Несмотрено је легала са сваким богатим удварачем, уживајући у моменталним материјалним плодовима креветских акција али слабо размишљајући о могућности да враг покуца и наплати своје. Када је рођена мајушна Дежела, схватила је да је нечастиви ипак однео шалу.

Тада је већ било прекасно јер су се редом рађале: Кроатида, Бесна и Мекадоња (чији је долазак на свет једини прошао без крвавих мука). После сваког проблематичног порођаја, мајка је бивала све слабија. Кажу да се буквално физички смањивала. Није јој ишло у прилог ни што су се бивши љубавници-спонзори редом окретали од ње као од куге, признавали и одводили децу, лишавајући је било каквог утицаја на њихово васпитавање. Коначно се и тело окренуло против ње – канцер је захватио основне ћелије.

Тачка на злу судбину мајке стављена је управо на дан када се зачуо први плач мале Р.С. и њене, пар минута старије, сестре Черне. Док је бабица секла везу породиље и близнакиња, дуготрајном борбом са подмуклом болешћу ослабљена жена је последњи пут склопила очи и блажена напустила долину плача. Отишла је у историју, што би рекли. Да мука буде већа, децу су јој преваспитали, те ће остати упамћена више по бурном љубавном животу, но по херојској жртви за слободу и правду. Њу ће да баштине неке друге, промућурније мајке.

Мања али жилавија, Черна се одмах боље снашла, док су природно туњавој Р.С. чак допадали и хрђави педагози. Били они погубљени, грамзиви, самољубиви или једноставно зли – сироту девојку су водали најтамнијим странпутицама. Недавно су јој додељени старатељи парафирали замену срца непровереним папирнатим сурогатом и то само да би разликом у цени платили нагомилане рачуне бриселским и вашингтонским лекарима-специјалистима. А управо су јој они, током скупих контролних процедура, детектовали постојање СНСПСГ17+ гена у ДНК. Присуство и концентрација тог гена значе 90% вероватноће распадања од истог рака који јој је однео мајку. То што неки прекасно лобирају да се будући прегледи јефтиније обаве у Москви није никаква утеха престрављеној девојчици.

Али искра је синула тамо где би се човек најмање надао – на насловним странама таблоида. Осведочена добротворка њене треће сестре, холивудска суперзвезда Анђелина Џоли је недавно, нашавши се у сличном проблему, отклонила сваку опасност по свој живот хируршким одстрањивањем обе дојке. „Треба само да се решим ових сиса!“, срећна је помислила лаковерна Р.С. Али у томе лежи нови проблем.

Пошто се ни једна здравстена процедуре над малолетницом (злонамерни је називају и малоумницом) не може спровести без старатељског парафа – а у њиховим редовима има највише оних којима одговара опстанак сиса у животу Р.С. – почело је озбиљно убеђивање штићенице да права опасност прети од мозга. Њега треба умањити, ако не и одстранити. Мастектомија или лоботомија? У епизодама које следе ћемо сазнати епилог приче. Не пропустите узбудљиво финале сезоне, само на Свакој српској телевизији!

 

Pošaljite komentar 

Komentari (6)

 • darko

  ISTINA I REALNOST!!!

 • Наталија

  Сурова реалност, хаха, добро си ово уклопио Шкабо!

 • nikola

  nadmasio si sebe!

 • Matori

  Duhovito i kroz satiru opisana nasa stvarnost, nadajmo se i cinim sve sto je do nas da nam buducnost bude lepsa a potomci srecniji..
  Matori

 • MIMI

  Fantasticno,ravno Radoju Domanovicu,nemam sta da dodam,bravo Skabo,ne pamtim ovakav tekst ni jednog blogera!

 • Svetislav

  Bravo !

Pošaljite komentar

Najčitaniji blogovi

Sorry. No data so far.

Najviše komentara

Sorry. No data so far.