Сурови Џастин

Škabo,

Autor:

3 komentara

Белосело, Западнобалканска регија Глобалног села, 2113. година од НАВОДНОГ рођења И.Х.

Џастин – Модеран/а, па праведан/а

 

Препознатљиве полицијске дугине боје весело рефлектују канцерогене зраке јутарњег сунца, док заставин ховеркрафт лагано пристаје испред паметне зграде на ђошку Булевара А.В. Великог и Дачићевог сокачета. Скрећем поглед са улице на холокран свог новог ЕИ-фона. Тачно време и оно назначено у е-пресуди ЈеБе* суда (*Јединог белосеоског) се поклапају у наносекунд. Понос на пословичну професионалност службе којој сам припадо  је недовољан амортизер нелагоди – произашлој из чињенице да су бивше колеге ту како би ме спровеле на извршење најсуровије казне прописане Глобалносеоским закоником.

Све је почело када сам, као новопридошли припадник Х-Бригарде, био ангажован у акцији организације прошлогодишње традиционалне шетње белосељана ХСССС* орјентације (* хетеросексуално-светосавско-сербске). Толерантан, каквог су ме очеви одгојли, упустио сам се у људску конверзацију са једним од малобројних учесника. Допустио сам да ми, кроз утегнуту црну кожну униформу, до срца допре причом о њиховој наводној муци. Згодни шетач ми се јадао да им довољно тешко пада и сама потреба просвећеније већине да у свакодневним ситуацијама (на улици, у школи, на послу…)  будемо изузетно пажљиви према њима. Камоли факат да, у славу различитости, од њих захтевамо и јавно исказивање демоде сексуалне орјентације и, одавно бесмислених, верске и нациналне припадности. Кукао је како њихово осећање неприпадања овом времену и простору достиже ниво неиздржљивости. Могуће је да је пресудну улогу одиграо, на толико нивоа дирљив, призор тог превише-мачо-да-би-плако набилдованог ћелавца.. Свакако је кобна грешка била што сам се дрзнуо да јавно поставим питање сврсисходности организације такве манифестације.

Толерантна, каквом су је мајке одгојиле, ЈеБе судијиница није имала друге него да донесе Одлуку о укидању. Разлог: кршење људских права, упркос најбољој намери. Није требало много да се сам врх руководства Глобалног села, као зимски кисели пљусак, стушти на локално руковдство. Дубоко су им замерили изостанак достојне прославе посебности 4% сељана, припадника ХСССС заједнице. Да ствар буде још грђа, убрзо сам дознао да су  самопрокламовани „представници“ ХСССС заједнице, привучени исплатама РЧ* фонда (*Различитости Човечанства), драговољно учествовали у организацији целе приче. Лично сам одговоран за непотребну грешку у матрици система. Зато ме, као школованог за одбрану истог, ни најмање није изненадила ефикасна операција моје дискредитације.

Прво су кренуле гласине да сам након пресуде почео да слушам и читам дела некаквог старовременски нетолерантног квазиуметника у покушају, класичног дилетанта званог Шкобо… или тако нешто. Онда су редом почели да ми приписују конзумацију све проблематичније догматско-историјско-религијске грађе. Да би све кулминирало „оправдано забринутим“ издавањем налога за претнес стана и проналаска подметнутих доказа о шпијунажи и деловању у корист Кинеско-Руске Мегафедерације. Бескомпромисно праведан, каквим су га отац транссекусалац бигамиста и мајке бисексуалке подигли, судија је само пресудио на основу представљених му доказа.

Сесију премотавања следа догађаја је прекинуо тупи звук атерирања ховеркрафта. Чувена силиконска скултура Џастина – плавокосе драг-крањице са Долче-и-Габана пинк наочарима, за сунце, ласерским мачем у десној и „тачсензитив“ вагицом у левој руци – недвосмислено даје до знања да смо пред капијом белосеоског ЦРК-а * (*Централног репродуктивног кампа).  Знам да су након колапса СБС-а* (*Светске банке семена), током Енергетске депресије друге половине 21. века, сличне установе широм Глобалног села остале једини сигуран начин одржавања довољног нивоа физичке репродукције оваквог друштва. Но, слаба је то утеха за нас злосрећне, послате у „радну посету“ истим. Јер, док у пријемну касету пакујем личне ствари, језива помисао на предстојећу годину, испуњену судски прописаним сексуалним односима са једнако престрављеним и згађеним осуђеницама, онемогућава било који други ментални процес.   

Pošaljite komentar 

Komentari (3)

  • Matori

    Uz svo postovanje manjinskih prava i sloboda navedene su nepotrebno, prenaglasavane,finansirane od bogatih lobijai i izazvaju kontra efekat i negativnu reakciju vecine gradjana jer guraju u drugi plan osnovne vrednosti drustva.

  • Matori

    Uz svo postovanje manjinskih prava i sloboda navedene su nepotrebno, prenaglasavane,finansirane od bogatih lobijai i izazvaju kontra efekat i negativnu reakciju vecine gradjana jer guraju u drugi plan osnovne vrednosti drustva.

  • MIMI

    Eh Skabo,nisi in :) Dok ja uspavljujem novorodjenog prvenca sa himnom Svetom Savi,Ko udara tako pozno,Boze pravde,Srpkinjica jedna mala, Himna Kosovskih junaka i jos bezbroj pesmica iz stare nam povesti, najbolji drug moje rodjene sestre place joj na ramenu jer ga je decko prevario sa nekim bezveznim klincem.Eeeeee, to se zove kohabitacija.A to sto ce svaki pripadnik vesele druzine pre naci posao nego ja sa polozenim pravosudnim,samo govori o nasem uspehu ka priblizavanju evropskim principima i vrednostima,sto bi rek’o Dacic…

Pošaljite komentar

Najčitaniji blogovi

Sorry. No data so far.

Najviše komentara

Sorry. No data so far.