ТРАДИЦИЈА СЕРБСКА

Škabo,

Autor:

3 komentara

Овде традиционални низ традиционалних догађаја никако да стане!? Ево баш недавно су традиционално настројени момци из традиционалне Српске Атине, по старој доброј традицији, дошли наоружани на прославу рођења детета. Појава да пиштољ који се појави у првом  редовно опали до трећег чина није баш ексклузива српске традиције, као ни обичај да у обрачуну безумних страда недужно људско биће, али смо ипак добили традиционално трагичан исход славља. Такође је експресно статистички анулиран долазак на свет новог држављана Србије, те традиција екстремно негативног природног прираштаја може да се настави. Поменути су се традиционалсити од закона скрили код традиционалних јатака пиштољаша сербских – косовскометохијских лердија албанске националности. Вероватно су рачунали на традиционално безакоње у јужној српској покрајини. Преварила их је новоуспостављена традиција добре сарадње српске и косовске полиције. Ухапшени су и испоручени. Или се то још увек не назива испоручивањем – како традиционално настројена већина владајуће коалиције не би била прозвана издајницима традиције? За називање неких ствари правим именом ћемо, очигледно, традиционално морати да сачекамо – макар док не испоруче традиционалне „српске чизме“  припадницима КПС-а.

I-вицапремијер: Наоружан за одбрану традиције

Онда је у медијима осванула традиционална српска туча међу пријатељима. Са све традиционалном кулминацијом у виду каме, традиционално најбруталнијег и најпсихопатскијег преговарачко-убеђивачког помагала пијанаца. И то би био један у традиционалном мору сличних традиционалних догађаја, да поново традиционалисти из самог врха власти нису похрлили да пробдију над постељом познатијег и физички оштећенијег учесника. Са све легендарном изјавом, за државну политику вансеријски талентованог (тако бар ових дана гласно изјављују многе јавне и важне личности, како у Србији, тако и у свету), I-вицепрмијера/ Министра полиције – која је и инспирисала овај тардиционално настројен блог. Важна напомена: поменути вансеријски државнички таленат је само доказ да се традиција да ће његова матична странка , пре или касније, увек изњедрити једног таквог свенародног лидера наставља.

Поновила се и традиција шиканирања нетрадиционалних грађанина нашег лапог белог засеока. Ко још да не разуме традиционално устројеног путника ГТСП-а (градског традицоналног саобраћајног преудзећа, наравно) коме је засметало ометање традицонално монотоне и загушљиве атмосфере у возилу у шпицу нетрадиционално веселом песмом? Да ли је Кале уопште тредиционално српско име? И каква му је то титула „Господар времена“? Традиционална свакако није!

Између, током, пре и после ових традиционалних догађаја смо били у традиционалној прилици да посамтрамо традиционално занимљиве преносе традиционалних српских културно-уметничких манифестација – у свету познатијих као „ријалити шоуови“.  Снимци сексуалних играрија традиционално високообразованих учесника ових манифестација су постали очигледно превише традиционални (читај: и даље се све одвија испод покривача, како би протагонисти могли да одложе испадање, услед наде традиционалних гледалаца да ће севнути нешто конкретније у будућности, а да по изласку могу све традиционално да порекну). Зато примат преузимају традиционале свађе са традиционално крвавим кулминацијама. Доливање традиционалног уља на ватру традиције?

А да мало занемарнимо све ове традиције – очигледно произишле из кумовљевог скраћивања кума за главу, по Турчиновом налогу? Традиције извучене из подела које су потом уследиле, на: Карађорђевиће и Обреновиће, Црнорукце и Југословене, четнике и партизане, црвено и црно-беле, слобисте и домаће издајнике, европејце и националисте, патриоте и маратонце… На традиционално закрвљене Прве и Друге. Традиционално је свакоме ко споља жели да нас СВЕЗАЈЕДНО уништи довољно да Друге нахушка на Прве. Или обратно, ако тако више волите. „Принцип је исти, све су остало нијансе“, што би рекао, ових дана поново актуелни, Панонски морнар. Свакако нас је премало да се још дуго традиционално сами себе кољемо зарђалим чакијама.  

            Зато дајем себи за право да дам конструктиван предлог нашем традиционално настројеном I-вицепремијеру: Прочитајте за почетак књигу „Словенска митологија“ Ненада Гајића. Неће вам одузети много времена, има доста лепих илустрација и написана је тако да је дете може разумети. А тамо можете сазнати доста корисних ствари о нашим прастарим традицијама: кумству, пријатељству, гостопримству, витештву… Не знам колико су телевизичне или занимљиве за таблоиде али ми се чини да их не би било згорег промовисати.

Pošaljite komentar 

Komentari (3)

  • Matori

    Jesam to posta stalni neplaceni komentator?

  • nena

    Uz Slogu, zestokom borbom za ocuvanje sopstvenih duhovnih i tradicionalnih vrednosti imamo sanse da se odupremo zlu, povladjivanu niskim strastima i neukusu i podrzavanju glupoci. Bravo, gornji slucajevi su za kritiku. Slicne gluposti se desavaju i u drugih naroda.

  • MIMI

    Ili bar za pocetak Cajkanovica :) Ima jos u nas i vitezova i casti i srcanosti i hrabrosti,i mudrosti i ostroumnosti, i svesti i informisanosti,i obrazovanih i produhovljenih, i zdravo nacionalno opredeljenih kosmopolita.Ima.Samo ne znam cime nas prskaju ovi Ameri i sta rade nasim mozgovima i raspolozenjima sa svojim harp antenama,te svi navedeni cute,sapatom se bune i povlace u sebe pod lavinom tradicionalnih gluposti i zala…

Pošaljite komentar

Najčitaniji blogovi

Sorry. No data so far.

Najviše komentara

Sorry. No data so far.