Spa Frankošamp, pa Monca, a gde će Kimi sledeće sezone?

Sport,

Autor:

0 komentara

Postaju pomalo dosadna ta svakodnevna pričanja i nagađanja ko će gde da vozi sledeće sezone u Formuli 1, a i šire. Kao i obično kada je letnja pauza, valjda baš zato što je pauza i što je letnja, mediji svakodnevno donose “proverene” informacije ko je sa kim razgovarao, ko se sa kim i gde sastao, čiji otac sa kojim menadžerom, koji vozač sa čijom svastikom. I ono najbolje: taj i taj medij imao je uvid u taj i taj ugovor!

Najintrigantnije je svakako mesto drugog vozača “Red bula” i tu se baš bogato maštalo. Pominjao se Raikonen, pa čak i Alonso, ali su svi poznavaoci prilika u auto-sportu i logike kojom se vazda vodi rukovodstvo u Milton Kinsu znali da će to biti neko iz njihovog razvojnog programa ili sestrinskog tima Toro Roso. Ja sam tipovala na Danijela Rikarada, i sada je izvesno da se, dok ovo pišem, verovatno taj potpis već suši na ugovoru. Zašto ne Žan-Erik Vernj, ima više poena i nekako se bolje pokazao u ove dve godine? Zato što je tako rekao dr Helmut Marko, alfa i omega “crvenog bika”. Pa hajde da budemo iskreni, on je Marku Veberu i objasnio da su trke izdržljivosti ono što je oduvek želeo da vozi!

Druga spekulacija koja je sustigla prvu, bila je da se Kimi vraća u Ferari. Neki su se radovali tome, čak mi je jedna koleginica rekla: “Oduvek maštam da se Kimi penzioniše u Ferariju”. Ja o tome ne znam šta da mislim. Draga mi je ta njegova više nego zaslužena titula koju je uzeo sa legendarnim timom iz Maranela, ali opet, imam utisak da on tamo nije bio srećan i volela sam ga u zlosrećnom Meklarenu koji mu je kvarovima uništio barem jednan pohod na titulu. A i mislim da je Lotus čitav tim podredio njegovom stilu vožnje, da se sa njim razvijao i da zna šta Kimiju treba. Ja bih rekla: Kimi ostani!, a to bi rekao i Erik Bulije. Još neko? Nadam se, ipak, da ovo nije slučaj kao sa Rikardom i potpisom koji se upravo suši.

Između ostalog, Felipe Masa svakako treba konačno da ode iz Skuderije i da na njegovo mesto dođe supertalentovani Francuz Žil Bjanki, koga Ferarijeva akademija mladih vozača svakako godinama trenira i uči i pravi za sebe.

Tako bi ja to sve rešila, ako mene neko pita. A ne pita me…

Kad smo već kod Kimija, pošto se dobro zna ko je “nekrunisani kralj Spa”, da kažem i da se sledećeg vikenda vozi ta kultna trka. Skinuta sa kalendara 1970. jer je bila isuviše brza, vraćena je 1983. godine uz velike prepravke i još uvek je veoma brza i svakako najprivlačnija u kalendaru. Uvek neka kiša dodatno začini ceo spektakl, posebno što se neretko dešava da pola staze bude mokro, a pola suvo, pa je nemoguće odlučiti se za pravi set guma. Za nju kažu da razdvaja dečake od vozača. U petak su treninzi, kvalifikacije u subotu, trka u nedelju, omiljeni termin od 14 časova.

A kažu da je septembar uvek vrhunac “silly seasona” u auto-sportu. Obično se tako nekako oko Monce dešavaju važna saopštenja, obelodanjuju transferi, nabacuje materijal za nove spekulacije… Ja svoje viđenje imam, želje su mi jasne, a i Monca nije daleko…

Pošaljite komentar

Najčitaniji blogovi

Sorry. No data so far.

Najviše komentara

Sorry. No data so far.