Zašto volim kik boks

Sport,

Autor:

0 komentara

Dva sata je iza ponoći, svi spavaju. Dugo vremena mi je trebalo da dobijem inspiraciju za pisanje o jednoj temi: kik boksu. A onda sam shvatila da je meni kik boks u životu dao sve.
Zahvaljujući tom sportu upoznala sam interesantne (i manje interesantne) ljude, bavila se neobičnim poslovima za jednu ženu, proputovala po nekim zemljama, ostala normalna (tako mi kazu pojedimi ljudi).

Dete sam vojnog lica čija se porodica posle više selidbi ukorenjuje u Beogradu daleke 1988. godine. U mom novom kraju bilo je procentualno najviše narkomana po broju stanovnika. Zbog ljubavi prema kik boksu nije mi bilo teško da svako veče prelazim i po 20 kilometara, biciklom ili busom, samo da bi trenirala. Valjda sam zato i imala rezultate. Sedam puta prvak države, vicešampion sveta, prvak Evrope, najbolji sportista SD Crvena zvezda, kikbokserka decenije.

Možda liči na kliše ali ja stvarno mislim da je sport bitan faktor u životu svakog čoveka. Sport i kik boks je nešto što vam menja kompletan život. Nije to fraza. I nisam ja jedini primer. Žensko sam… U muškom sportu. Nije isto trenirati kik boks sada i pre 20 godina. Sada je već normalno da na treninge dolaze zajedno majka i ćerka, otac i sin. Tako je bar u kik boks klubu Krstaš na Crvenom Krstu. U moje vreme (sad zvučim kao prava Rocky baba) nije bilo tako. Kada se pojavim kao žensko u hali… to je bilo… pa bilo je za priču. U ringu na mečevima iz publike su dovikivali: “Idi kući, kuvaj pasulj!” Na treninzima, razni “muškarci” su pokušavali da me “slome”, jer je to muški sport i nije bilo mesta za žene…

Dobijala sam dosta batina na treninzima. Zato ih je bilo mnogo manje u ringu. A i u životu. Valjda zato i volim toliko taj sport. KIK BOKS!

Pošaljite komentar

Najčitaniji blogovi

Sorry. No data so far.

Najviše komentara

Sorry. No data so far.