Meč za pamćenje

Sport,

Autor:

0 komentara

“Nije bitno koliko puta padneš, već koliko puta ćeš ustati posle toga, ako ćeš uopšte ustati”, rekao je jednom jedan poznati bokser. Danas, kad se nalazim na čelu kik boks saveza Beograda i nadam se da ću moći promeniti neke stvari, često se setim meča sa jednom Ruskinjom. Prvenstvo Evrope 1994. godina. Mene su iz nekog razloga tadašnji čelnici KBS umesto u tešku prijavili u apsolutnu kategoriju (preko 65kg).

Naravno da sam pristala jer bi mi bilo ispod časti da nisam. Ženski kik boks je bio u ekspanziji i konkurencija je bila daleko manja nego sada. Kad mi kažu neki ljudi, blago tebi, proputovala si pola sveta, ja se samo nasmejem, jer šta da im kažem. Na tim putovanjima videla sam samo sportske hale, hotele i autobuske stanice. Pred svaki meč sam se obično povlačila u svlačionicu, slušala neku muziku na vokmenu i čekala da me prozovu. Zato volim u svom kik boks klubu Krstaš na Crvenom Krstu da puštam muziku. Mislim da se tako mnogo bolje trenira.

Tako je bilo i u Helsinkiju. Prozvali su me za meč. U uglu su mi bili Neven Dondur i Nebojša Milošević koji su i danas, posle 20 godina, savezni selektor i savezni trener. Fantastični ljudi. Ušla sam u ring i nisam se okretala da vidim protivnika do momenta kada nas sudija prozove. To mi je bila taktika “ja sam zmija, a ti si žaba”. Kad sam napokon videla protivnicu, bila sam ubeđena da sam pogrešila ring. Ja sa 65 kg, protiv Ruskinje koja je imala 92 kg.
Meč je bio težak za mene. Ušla sam u otvorenu borbu sa razmenom velikog broja udaraca. Sećam se promaje od njenih krošea iznad moje glave. Da sam slušala trenere i kretala se oko nje i zadavala po neki udarac možda bih i pobedila. Ovako, naravno da sam izgubila. Odlukom sudija 2:1 pobedila je Ruskinja.
Posle meča sam rukama pridržavala glavu jer mi je padala sa strane. To mi je bio meč za pamćenje.
Ponosna sam na tu borbu iako sam izgubila meč. Mnogo sam naučila iz te borbe, mada nisam ispravila neke greške ni do dana današnjeg.
Treba poslušati savete starijih i mudrijih. Tako je moguće izbeći neke probleme u životu na koje nailazite. Sve je to KIK BOKS.

Pošaljite komentar

Najčitaniji blogovi

Sorry. No data so far.

Najviše komentara

Sorry. No data so far.