Nikad više ovakva šansa za zlato!

Sport,

Autor:

0 komentara

Sve mi je pomešano u glavi. Tužna sam, puna vere u bolje sutra, ali i srećna jer kako mi reče jedna drugarica „Ceco, šta bi Dankinje i Crnogorke dale da su tu gde stoji naš tim“! U pravu je, ali…
Nažalost, mislim da nikada u životu ova generacija više neće imati priliku ne da se okiti zlatnom medaljom, već da to uradi u svojoj otadžbini! Boli me što mi se činilo kao da su Brazilke sa ne znam više od pet navijača u Areni, u mojoj Srbiji više želele pobedu i za nju izgaraju do poslednjeg trenutka. To je ono što ostavlja ogroman ožiljak kod svih nas koji smo verovali da će baš atmosfera u dvorani biti to što će nam pomoći da se domognemo zlata.

O taktici neću da pričam. Neću jer smo imali sjajnu priliku, na 20:20 igrača više i dva napada bez gola. Odbrana nam je potpuno tada zakazala, primili smo gol na nedopustivo lak način, a potom opet odigrali napad bez mnogo rezona. To je razlog što se danas kiselo smejemo, iako svi znamo da je ovo ogroman uspeh u koji je malo ko verovao. Ali znate, srebro je uteha, a zlato se osvaja! Zato valjda i gorčina dok pričam o finalu.

Sa druge strane, medalja je ogroman uspeh i zamajac, domaći zadatak za sve nas koji kada devojke odu u svet da nastave karijeru, ostajemo ovde da iskoristimo to što ženski rukomet ponovo živi i dignemo ga na nivo koji zaslužuje. Kako neću sada da govorim, jer sam umorna i glava mi još nije sasvim bistra od gomile utisaka, ali svakako da put moramo naći.

Dakle, devojkama treba čestitati, jer ponoviću da je ovo veliki uspeh i zamoliti Vas da još jednom razmislite o tome, šta ste o ovoj ekipi znali ne do prošle godine i četvrtog mesta u Evropi, već do pre nekoliko dana kada je pobeđena Norveška, najbolja ekipa sveta u poslednjih nekoliko godina? Činjenica da možete da nabrojite gotovo sve igračice govori da je ostvareno nešto veliko i značajno, ne samo za njih već i za srpski sport.

Pošaljite komentar

Najčitaniji blogovi

Sorry. No data so far.

Najviše komentara

Sorry. No data so far.