Srbija može do medalje, iako rukomet neće biti lep

Sport,

Autor:

0 komentara

Jeste naša ekipa sada pod opterećenjem četvrtog mesta na kontinentu i činjenice da se opet igra u Srbiji, ali neka pokaže zrelost i kvalitet i dokaže da dešavanja iz decembra prošle godine nisu slučajnost.
Konačno počinje. Praznik rukometa u Srbiji verovatno neće doneti lepotu koja privlači publiku i mami uzdahe sa tribina, jer ona se u jurnjavi za rezultatom potpuno izgubila, ali se nadam da ćemo gledati uzbudljive i neizvesne mečeve.

Ne. Ne mislim da će Svetsko prvenstvo biti kvalitetnije od evropskog koje i danas komentarišeno, jer bez potcenjivanja sumnjam da Alžir ili Angola na primer mogu doneti nešto novo već godinama u smislu noviteta učaurenom rukometu.
Mnogi će pravilno primetiti da će se sada među takmacima naći azijske zemlje, koje imaju dobar rukomet, ali to što igraju Japan ili Kina je već viđeno. Skandinavke, godinama jure po terenu i nadam se da će Crna Gora pa i mi dokazati da se i igrom na drugi po meni mnogo lepši način može ostvariti dobar rezultat i uzeti medalja.

A kad pomenem medalju, pomislim na Srbiju. Jeste naša ekipa sada pod opterećenjem četvrtog mesta na kontinentu i činjenice da se opet igra u Srbiji, ali neka pokaže zrelost i kvalitet i dokaže da dešavanja iz decembra prošle godine nisu slučajnost. Mislim da pre svega, jaka odbrana i dobri golmani, koje će Dragica Đurić sigurno spremiti najbolje što može, ulivaju optimizam  i daju sigurnost pred start.

Nadam se da će publika prepoznati da ekipa u koju prošle godine sve do polufinala nije previše verovala, sada polaže veliki ispit zrelosti i kvaliteta. Na putu do medalje, koja bi značila da je dobijena pozitivna ocena pomoć sa tribina je preko potrebna. Zato dođite na utakmice i gledajte lepe Brazilke, Holanđanke…, ali navijajte za Srbiju. Ne samo kada dođu borbe za medalju nego već od danas. Nišlije, pravac Čair, a ostali pred TV kao i ja.

Pošaljite komentar

Najčitaniji blogovi

Sorry. No data so far.

Najviše komentara

Sorry. No data so far.