Srbija ne može da pobeđuje, ako se sa rivalom juri po terenu

Sport,

Autor:

0 komentara

Pre nego što je počela utakmica sa Japanom, rekla sam da će biti teško, jer to je prva utakmica i žao mi je što ne nalazim načina da čitaocima „Kurir sporta“ objasnim, koliko je prvi meč na velikom takmičenju težak.

Mnogo je nervoze, pritiska, a dodatno opterećenje je činjenica da je Srbija domaćin i da je na prošlom šampionatu Evrope osvojila četvrto mesto čime su povećanja očekivanja javnosti.
Zbog svega toga većinu utakmice sa Japanom odigrali smo loše i u ritmu, koji je odgovarao protivnicama. U sistemu sa mnogo trčanja Srbija ne može da parira Japankama i to se videlo sve do sredine drugog poluvremena. Japanke su do tada vodile sa 16:12, ne samo zato što su igrale bolje, već i što je pritisak prvog meča našim devojkama okovao i ruke i noge.

Mislim da nikada više na Prvenstvu nećemo praviti toliko grešaka i promašivati zicere, kao protiv Japana. To ću zato podvesti pod pritisak prvog meča, uz napomenu da to jednostavno ne sme da se dešava!
Moramo igrati drugačije pokušati da namećemo svoj, a ne prihvatamo ritam protivnika, posebno kada reprezentacija sa kojom igramo nije iz Evrope. Srećom na vreme smo se trgli, usporili i uz bolju odbranu i razbranjene golmane uspeli da preokrenemo i ostvarimo pre svega psihološki veoma važan trijumf.

Sada je na stručnom štabu da dobro analizira zašto smo počeli da igram tek na 12:16 za Japanke, i kako ćemo rešavati probleme kada nam golmani ne budu raspoloženi kao na prvoj utakmici. Sledi Alžir i mislim da će ta utakmica u kojoj se pitanje pobednika ne sme postavljati poslužiti ekipi da potpuno uđe u ritam igranja na takmičenju i podigne samopouzdanje. Ako bude tako bićemo potpuno spremni za Brazil i prvi pravi ispit, koji nas očekuje.

Pošaljite komentar

Najčitaniji blogovi

Sorry. No data so far.

Najviše komentara

Sorry. No data so far.