Miriše na metal i lepljivo je

Sport,

Autor:

0 komentara

Taj osećaj pobede je moja inspiracija, to je moj način motivacije. I donosi mi mnogo manje stresa od svega onoga što potiče iz gubitničke nemaštine zasnovane na strahu, jer počiva isključivo na ljubavi.
Taj strah mi je, ipak, poslužio kao donja granica, početno polazište ka gore. Bio je neumorni i neumoljivi gonič od trenutka kada mi je dosadila beda u mom prošlom primitivnom košarkaškom životu.
Za dugoročniju potvrdu uspeha trebalo mi je nešto mnogo kreativnije i na višem nivou. Moj um, sam po sebi, više nije bio dovoljan da bi snažio volju koja bi me prinudno pogurala dalje. Morao sam da pridodam svoje srce i uključim svoju dušu.
Iskrsla mi je pred očima vizija i već na sledećem koraku pronašao sam u njoj nedostajuću smisao. Pomislio sam – e, ovo sam Ja! Kao i uvek radio sam predano i naporno, ali novac (kojeg ni do tada nije bilo) nije mi bio presudni motiv. Nije me pokretala ta vrsta potrebe, pokretala me je i ulivala novu snagu čista inspiracija. Istina je…da…sanjam je.
Sanjao sam je skoro svaki dan ove nedelje, misleći na nju sve dok nezaspim. Čekam trenutak kada treba da napustim grad, vreme kad treba da joj raširenih ruku pohrlim u susret, da se izgubim u drugoj zoni – sa svojom ekipom.
Ne verujem da još neko oseća isto što i ja prema njoj. Da li su osećanja obostrana? Nadam se da će mi to opet reći. Sad mi se čini da sam je još davno ugledao, od trga antičke Grčke i zidina drevnog Kremlja, na Karlovom mostu, kako mi je minulih godina dolazila prerušena u mnoštvu čudesnih neponovljivih oblika. Video sam je da diše pod vodom…video sam je na pustinjskim dinama, sa obe strane Trijumfalne kapije.. i onda kada mi je vrata zalupila pred nosom. Voda je sada toliko duboka da moram da plivam. Pitam se hoću li uspeti?
Hipnotiše me…. da li ćemo ponovo biti zajedno zavisi od njenog hira i moje sposobnosti da prepoznam u kojem rukavu sad opet skriva kečeve. Želim da je poljubim još jednom…dok sam na vrhuncu.

Izgnanik iz košarkaškog društva zbog svojih neprihvatljivih shvatanja, ali kojim je pomerio granice igre i upisao se u istoriju.

Pošaljite komentar

Najčitaniji blogovi

Sorry. No data so far.

Najviše komentara

Sorry. No data so far.